Co s sebou sbalit na cestu se psem

Pořídili jste si psa a plánujete s ním jezdit na výlety, dovolené a jednoduše s ním trávit volný čas, jak jen to bude možné? Nebo se poprvé chystáte na dovolenou se psy a nejste si jisti, zda jste na něco nezapomněli? Připravili jsme pro vás seznam věcí, bez kterých se neobejdete, i těch, bez kterých "to jde", ale dovolenou či celodenní výlet mohou výrazně zpříjemnit.

Vždy mějte po ruce:

Obojek či postroj se jmenovkou a vodítko

I v případě, že váš pes poslouchá na slovo, může nastat nepředvídatelná situace, kdy se pes nečekaně rozběhne pryč. V tu chvíli budete velmi vděčni za jmenovku s vaším telefonem na obojku či postroji. Urychlíte tak návrat psa k vám, pokud by se náhodou ztratil. Vodítko berte také s sebou, i když máte pejska zvyklého na volno. Ne všude to na volno jde či se hodí.

dovolena3

Miska a voda

Miska a voda je základní výbava každého, kdo se psy vyráží už jen na delší procházku. Lze vybrat z různých skladných variant, které nezaberou mnoho místa a předejdou dehydrataci psa.

dovolena1

Granule a pamlsky

Na jednodenní výlet stačí vzít s sebou pamlsky pro psa, na vícedenní pak nezapomeňte na granule, konzervy, či jiné krmivo, na které je váš pes zvyklý. Doporučujeme nedávat psovi jídlo minimálně dvě hodiny před cestou, aby se pejskovi v autě či autobuse neudělalo špatně.

Sedačka či pás do auta pro psy

Pes by měl být při jízdě zabezpečen stejně jako člověk. Potřebuje vlastní sedačku či pás, který se připojí k postroji psa.

Pas

Cestujete-li do zahraničí, nezapomeňte na psí pas. Je nutností.

Sáčky na výkaly

Tento doplněk je asi samozřejmostí :-) - jak na cesty, tak na venčení.

Bez hraček a pelíšku ani ránu

Nezapomeňte ani na oblíbené hračky a pelíšek. Pro psa tak bude cestování mnohem méně stresující.

dovolena2

Může se hodit:
Pamlskovník

Ledvinka s kapsou na pamlsky, mobilní telefon a klíče se hodí jak při venčení, tak na delších výletech se psy.

Ochranný potah či deka do auta

Ochrannou deku do auta doporučujeme všem majitelům domácích mazlíčků. Ušetříte si spoustu práce s neustálým čištěním sedaček v autě.

Hřeben, kleště na drápky, pinzeta na klíšťata

Na delší výlet se bude hodit hřeben či vyčesávací rukavice dle srsti psa, kleště nebo pilník na drápky a velmi užitečná je pinzeta na klíšťata.

Ručník

Ručník pro psa se hodí nejen na cesty k vodě, ale i na otření špinavých tlapek a zmoklé srsti. 

 dovolena4

Napadá vás něco důležitého, nač jsem zapomněla? Bez čeho nevyrazíte na cesty vy?

Napište nám do komentářů nebo na e-mail: zuzka@zootip.cz.

Krásný den!

Zuzka